Kids&Teens

content_fitdoorbalans5

Overgewicht brengt op langere termijn ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee.

Steeds meer kinderen hebben gewichtsproblemen. De World Health Organisation (WHO) spreekt van een epidemie. Dit vanwege de omvang van het probleem. En de verwachting is dat het aantal kinderen met overgewicht of zelfs obesitas alleen nog maar zal stijgen.

Overgewicht kan al op jonge leeftijd aan de orde zijn, door een teveel aan of verkeerde voedingsmiddelen of door te weinig beweging. Kinderen zijn nog in de groei en hebben een grote behoefte aan (de juiste) voedingsstoffen. Daarnaast mag een kind met overgewicht niet lijnen. Bovendien is er bij lijnen altijd het gevaar van het jojo-effect. En zeker zo belangrijk: vooral bij pubers is er het gevaar van extreem lijnen, met alle gevolgen van dien.

Wat werkt wel?

Fit Door Balans werkt met Spruitjes en Zo! Dit is geen dieet maar een methode. Als kindercoach begeleid ik kinderen en jongeren in 8 bijeenkomsten naar een gezonde, bewuste levensstijl en een gezond gewicht. Dat doen we op een leuke en uitdagende manier, met diverse opdrachten. We leren je van alles over gezond eten, dat gezond eten ook lekker is en hoe je naar je lichaam moet luisteren. Er worden geen regeltjes opgelegd, maar je leert hoe je zelf goede keuzes kunt maken tussen gezond en soms ongezond. Spruitjes en Zo! werkt omdat het gezond eten combineert met kindercoaching. Dit is een unieke en succesvolle formule gebleken. Ook de ouders worden bij dit proces betrokken. Dit zorgt voor een win-win-situatie.

Spruitjes en Zo! is dé oplossing voor kinderen en jongeren met overgewicht.

BGN_Logo.png
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close