TROTS….wat ben ik super trots!

Enkele weken geleden komt een zeer gemotiveerde tiener bij me binnen. Hij is er klaar mee. De kilo’s moeten eraf. “Zeg jij maar hoe ik dat moet doen”, zegt hij tegen mij.

Samen gaan we aan de slag. Gelukkig heeft hij ook nog eens hele gemotiveerde ouders. Dat wordt dus een eitje….Tja als het echt zo makkelijk zou zijn…..Pffff

Natuurlijk werkt het niet zo dat ik kan zeggen wat hij moet doen en dat de kilo’s er dan vanaf vliegen. Was dat maar waar. Sterker nog, de eerste paar keer dat hij bij me kwam had hij zich aan mijn richtlijnen gehouden, maar werd hij toch nog wat zwaarder. Wat frustrerend! Wat gebeurt er toch in zo’n tiener lichaam.

Het grote verschil met een volwassene is dat een kind niet mag lijnen. Een kind heeft alle voedingsstoffen nodig om te groeien, zowel lichamelijk als mentaal. Dus je moet met ritme en samenstelling aan de slag. Daarnaast heb je ook nog de nodige beweging en motivatie nodig. En dit alles in combinatie met een tiener die eigenlijk natuurlijk iets heel anders wil.

Bovendien zat zijn lichaam in de groeimodus (dikker worden). Dit moest dus eerst gestagneerd worden. Het lichaam moet de reserves aan gaan spreken, maar dat valt niet mee als je qua calorieën niet omlaag mag.

Nu een paar weken later zijn er ineens een paar kilo’s vanaf. Wat een blijdschap en wat een stimulans!

Ik ben zo trots op zijn doorzettingsvermogen en motivatie. Met liefde blijf ik hem de komende periode begeleiden, hij weet nu waar hij het voor doet.

Kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf “Ik kan dit”

Jij bent namelijk de enige die het kan doen. Alleen heb je er soms wat hulp bij nodig.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close