Groentetuin Kindcentrum Plantijn

Best, 11 juni 2019

Jippie, het is bijna zomervakantie. Maar….. als we ons groentetuintje geen water geven is er na de vakantie niets meer van over. Oei, daar moet even over nagedacht worden.

Afgelopen week heb ik Kindcentrum Plantijn bezocht. Zij hebben er als project voor gekozen een groentetuin te maken. De kinderen worden zeer actief hierbij betrokken. Samen met ouders en begeleiders vertrekken zij naar “Buutvrij voor de hele pot”. Als het even kan gaan zij op de fiets. Wat zullen we planten? Boerenkool, in juni? Of misschien aardbeien? Wanneer is de groeiperiode eigenlijk. Zelf nadenken en een plan maken.

Op school wordt ondertussen ook aan het project gewerkt. Waar komen bepaalde fruitsoorten/groenten vandaan? Een stukje aardrijkskunde dus. Wat kost het? Projectje rekenen. Welke groenten verbouwden we vroeger? Zou dit geschiedenis kunnen zijn? Zo maak je vakken ook nog eens interessant.

Spelenderwijs maken de kinderen op school ook kennis met de verschillende soorten groenten en fruit. Je kunt tenslotte niet alles in je eigen groentetuintje verbouwen. Hoe ziet broccoli eruit, waar smaakt dit naar en wat kun je ermee? Daarnaast eten verschillende culturen ook verschillende groenten en fruit. Maak kennis met deze andere gewoonten.

Wat is er toch veel te leren en wat kun je dit toch op een leuke manier overbrengen. Zeker weten dat dit veel beter werkt dan uit een boekje leren.

Gelukkig kan “Buutvrij voor de hele pot” helpen met het vakantie probleem. Zij hebben vrijwilligers die graag een oogje in het zeil houden in het groentetuintje van de kinderen. Kunnen ze toch onbezorgd van hun heerlijke vakantie genieten!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close